Tentoonstellingstips van de excursiecommissie

Kunst kijken in corona tijden

In coronatijden blijven we het best allemaal thuis. Maar wil je toch een vleugje cultuur? Of juist veel? Dan kan je een virtueel bezoek brengen aan musea en tentoonstellingen. Er zijn vele mogelijkheden en per dag komen er meer bij. Hieronder een eerste snelle inventarisatie.

  • screenshot.132Sinds 2011 werkt het Google Cultural Institute samen met culturele instellingen om ’s wereld’s cultureel erfgoed digitaal voor iedereen openbaar te maken.
    Google Arts and Culture is een gigantische schatkamer van culturele informatie waar je eindeloos in kan ronddwalen. Ga naar https://artsandculture.google.com/explore en vind een ingang via Artists (of Kunstenaars) (een kleine 10000), Mediums (van acryl tot zink, en van wol tot graniet, en van beton tot nylon) of Kunststromingen (van modern tot naief via 127 andere) en nog veel meer. Het is wat overweldigend en er zouden meer curatoren aan het werk moeten worden gesteld om interessante virtuele tentoonstellingen te maken, maar niettemin, als je van dwalen houdt …

Steeds meer musea maken wel gebruik van curatoren, ook online en al dan niet in samenwerking met Google, om verhalen te vertellen, zoals:

Dit voor nu, volgende keer meer tips. Veel sterkte en plezier met kijken en doen.

knopNieuwsvdM

knopKunstvdM

knopTips